El tren del Twitter i la raó de ser a Montgat

janquimActualitzat
"Cap a montgat amb el tren, quin aburriment #esfaetern". Amb aquest desànim ortogràfic emprèn la seva ruta un tuitaire que troba llarg un trajecte quotidià dalt del mític tren de la costa. Ara que el govern decideix privatitzar una part del sistema ferroviari, recordem que els primers rails de la Península s'estenien de Barcelona a Mataró, l'any 1848, i que va ser a causa d'aquesta obra que es va foradar el primer túnel del país, per travessar per dins el Turó de Montgat.

Peatge original

Aquesta població també va ser la primera on els automobilistes, des de l'any 1969, van veure el senyal que indicava una característica aleshores innovadora de la ruta que seguien. Quedaven advertits que, si no sortien per Montgat per anar a buscar la carretera de la costa, el tram d'autopista que arribava a Mataró era de peatge.

Des d'aleshores, el pagament a canvi d'una via més segura s'ha multiplicat fins al punt que els catalans han fet d'aquest sistema de finançament un tret identitari. Tard o d'hora caldrà plantejar-se amb rigor la incorporació d'una barrera de peatge al bell mig de la bandera.

Montgat té l'honor d'assenyalar la posició dels burots de la capital gràcies a la visibilitat orogràfica del seu "Promontorium Lunarum", més tard conegut com el "turonet dels gats": "Si t'hi fixes a Turó de Montgat acaba concessió Abertis".

Peix i bàsquet

Però no seria just quedar-se amb aquesta imatge vinculada al pagament sense fixar-se en les altres virtuts amb què Montgat es presenta al Twitter.  

El compte oficial de l'Ajuntament destaca, per exemple, la convocatòria d'un esport tranquil en un entorn que recorda l'activitat industrial recent: "Aquest diumenge cita petanquera, 31è Torneig d'Aniversari del Club Petanca Montgat de 9 a 15h a l'esplanada de Rio Tinto".

Un habitant posa la mirada en les caixes que els pescadors descarreguen de les barques:  "Veig la subhasta de peix i crec que no es promou com caldria un fet diferencial del poble".

I un montgatí orgullós recorda l'èxit d'una vilatana: "Silvia Dominguez montgatina que s en va a la NBA a jugar amb Seattle Storm. #montgatinspelmon". La jugadora, que també parla amb 140 caràcters, és agraïda: "Woooooow!!Cena de despedida sorpresa con mi familia y gente de Montgat...ahora si q tengo toda la energía del mundo".

Boies a la platja

Però no hi ha res al poble, ni tan sols aquest viatge afortunat al paradís del basquetbol, que passi per davant de les platges de Montgat:  "platgetaaa!!"

Els que hi van no amaguen la seva alegria : "Dia esplèndid de platja a Montgat".

La sortida del sol en aquesta platja metropolitana circula pel Twitter gràcies a la fotografia digital: "@Mikineno te paso el amanecer de #Montgat".  

L'emoció provoca vibracions intenses en una Jennifer de debò, concretament una Jennifer Martín: "acabo de ver en facebook, una foto de la playa de mi pueblico #montgat! Que bonita que es madre mia, como la echo de menos".

De tota manera, els que hi arribin per primer cop faran bé de posar molta atenció quan mirin cap a l'aigua. Les boies que hi suren no són sempre el que semblen. Ho han documentat en un peculiar vídeo domèstic que els tuitaires difonen amb entusiasme: "Esto es una OBRA MAESTRA, Las boyas de Montgat".  

Vagons de l'amor

Potser hi haurà sempre gent esgotada que trobi avorrida, amb ve baixa, la contemplació del paisatge que transcorre a l'altre costat de la finestra d'un vagó de tren. Però també existeixen persones més animoses que descobreixen en aquest viatge per la costa una trobada esperançadora i ho anoten amb concisió:  "Mataró:puja al tren. Premià: em veu. Ocata: em somriu. Montgat: se m'acosta. Badalona: parlem. Sants: no ens separem".

Al tren del Twitter hi ha estacions de tota mena i Montgat troba en la seva una raó de ser. Què més pot voler?





Anar al contingut