Un tren dels FGC.
Un tren dels FGC.
Barcelona

Treballadors dels FGC convoquen vuit dies d'aturades i sis membres del comitè inicien una vaga de fam

El comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat manté convocada la vaga per dijous 10 i divendres 11 de maig, i sis jornades més entre aquest mes i el juny. A més, sis dels seus membres han començat una vaga de fam indefinida.

RedaccióActualitzat
Un grup de treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'han tancat aquest divendres a la seu de la Conselleria d'Empresa i Ocupació i han començat una vaga de fam per reclamar a la companyia que s'assegui a negociar el conveni. El comitè d'empresa i la direcció de FGC han mantingut una reunió amb la mediació de Treball que ha acabat sense acord, la qual cosa ha motivat que sis representants dels treballadors hagin decidit començar la tancada. Els Mossos d'Esquadra, però, els han desallotjat aquest dissabte al matí.

El fracàs de la reunió també ha fet que el comitè ratifiqués la convocatòria de vaga pels propers 10 i 11 de maig, a més de tres dies més aquest maig i tres més al juny. La decisió del comitè arriba després de l'última trobada amb la direcció de l'empresa sobre les condicions laborals dels més de 1.200 treballadors i sobre la vaga convocada.

Al maig també hi haurà vaga els dies 24, 25 i 26. I al juny, el 12, 13 i 14, coincidint amb les proves de la selectivitat.

Un dels delegats de CCOO al comitè d'empresa, Miguel Ángel Herrero, ha explicat que mantenen la convocatòria de vaga per a aquests vuit dies després de constatar que la direcció d'aquesta empresa pública "no té cap voluntat de negociar". Herrero ha assegurat que els treballadors han fet "esforços per buscar la negociació i estalviar el conflicte", però que aquests no s'han vist correspostos per l'empresa.

Els representants dels treballadors denuncien que l'empresa els aplica totes les retallades salarials que el govern català ha plantejat per a la funció pública i que, a més, la direcció es nega a negociar el conveni col·lectiu del 2012.

Per la seva banda, el director general de relacions laborals, Ramon Bonastre, ha explicat que si el conflicte segueix, dilluns dictaran un ordre de serveis mínims "que garanteixi el dret a fer vaga i el de mobilitat". Bonastre creu que "caldrà un reforç" durant la convocatòria de vaga que coincideix amb les proves de selectivitat, un "reforç" que encara s'ha "d'estudiar".
Anar al contingut