Barcelona

L'historiador Josep Maria Ainaud i el lingüista Antoni Maria Badia reben la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

L'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte i el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit han rebut la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya per la seva contribució a la llengua, la cultura i la identitat catalanes.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Són llegenda viva del país i aquest divendres han rebut el reconeixement en forma de Medalla d'Or de la Generalitat. El president Mas ha atorgat la màxima distinció honorífica de l'executiu català a l'historiador, advocat i polític Josep Maria Ainaud de Lasarte i al filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit. Badia, que ha estat qualificat com a "savi al servei del país", ha estat el primer a rebre-la. D'ell s'ha destacat la idea que una nació es vertebra a partir de la llengua i la seva capacitat de reordenar-la.

Del polifacètic Josep Maria Ainaud s'ha subratllat la capacitat de treballar en els moments més difícils de la dictadura sense buscar protagonismes i a la recerca de convertir Catalunya en un país normal. L'escriptor Josep Maria Espinàs, de la seva banda, ha fet un retrat humà d'Ainaud de Lasarte farcit de records personals sobre el caràcter afable i la capacitat de treball del també polític i periodista.

El president de la Generalitat ha traçat els lligams que apleguen tots dos guardonats, que ha resumit en saviesa, cultura de país i compromís cívic. Mas ha destacat la importància d'aquests valors en els moments actuals.

La Coral Jove de Sentmenat ha tancat l'acte cantant "Els segadors".

La Medalla d'Or és la màxima distinció de l'executiu català. Reconeix les persones o entitats que han prestat serveis rellevants al país en àmbits com la cultura, la política o la ciència.













VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut