El nou logotip del PP Català, amb la senyera
El nou logotip del PP Català, amb la senyera i el nou nom
Barceloba

El PP celebra un congrés plàcid amb l'ambició de convertir-se en la segona força política de Catalunya

Placidesa i ambició. El Partit Popular Català celebra el 13è congrés amb aquestes dues paraules com a bandera. La formació planteja una refundació, amb l'objectiu d'arrabassar al PSC el paper de segona força parlamentària. Una de les maneres d'escenificar aquest canvi és la modificació del logotip, que inclou una senyera. El congrés també reelegirà Alícia Sánchez-Camacho com a presidenta del partit, ja que és l'única candidata que s'hi presenta.

RedaccióActualitzat
Alícia Sánchez-Camacho afronta un congrés plàcid que contrasta amb el de fa quatre anys, quan es va imposar per un estret marge de vots sobre l'altra candidata, Montserrat Nebrera. A més, el PP de Catalunya arriba a la cita amb els bons resultats aconseguits en les eleccions autonòmiques i municipals.

Enmig d'aquesta placidesa, el PP encara el futur amb ambició. El partit planteja una refundació: nou logotip que inclou la senyera i nom renovat amb el terme "català". A més, les ponències, amb poques esmenes, avalen la política dels populars i volen començar el que anomenen autonomisme diferencial remarcant el catalanisme però enfrontant-se fermament al sobiranisme creixent. L'objectiu: convertir-se en alternativa de govern a Catalunya.

El congrés també serveix per reforçar i avalar les polítiques econòmiques del govern espanyol i les impulsades pel PPC al Parlament, així com per donar suport a l'estratègia de voler ser soci preferent de CiU a la cambra catalana.

De la trobada també en sortirà la Fundació Col·labora, una entitat que serà un dels pilars del llegat que Sánchez-Camacho vol crear al PPC.

Unànime aprovació de l'informe de gestió

El secretari general, Jordi Cornet, ha presentat l'informe de gestió del comitè executiu, que ha estat aprovat per unanimitat en una votació que evidència l'absoluta pau interna que reina ara en una formació que viu el seu millor moment. En els gairebé quatre anys que han transcorregut des de l'últim conclave dels populars catalans, que va estar marcat per la divisió interna, el PP català ha aconseguit les seves majors cotes de poder en tots els nivells administratius i s'ha situat com tercera força política a Catalunya, amb un paper decisiu a més en aquesta legislatura.
Així ho ha defensat el secretari general del partit, Jordi Cornet, que ha fet una repassada per tots els avenços electorals del PP català des de l'últim congrés de juliol de 2008, des de les europees de 2009 fins a les últimes eleccions generals, en les que van reduir de 17 a 3 els escons que els separa amb el PSC.

A primera hora de la tarda de dissabte es proclamarà l'única candidatura que es preveu per a la direcció del PPC, la d'Alícia Sánchez-Camacho. La jornada de dissabte acabarà amb la votació i els resultats que de ben segur serviran per reelegir Camacho com a presidenta del partit.

El congrés del PP català comptarà també amb la presència del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. A més, hi haurà el titular d'Indústria, José Manuel Soria. La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, serà l'encarregada de la clausura, sense oblidar el discurs de la reelegida presidenta, Alícia Sánchez-Camacho.




Anar al contingut