Un imprès de l'impost de successions i donacions
Un imprès de l'impost de successions i donacions
Barcelona

L'esquerra, d'acord amb la recuperació de l'impost de successions però reclamen que el govern vagi més enllà

Iniciativa Verds i Esquerra Republicana estarien d'acord amb la recuperació de l'impost de succesions, que dissabte apuntava el secretari general de Convergència, Oriol Pujol. Això sí, els dos partits reclamen a Artur Mas que vagi mes enllà. Així, el líder d'ICV, Joan Herrera, ha animat el govern de la Generalitat a no limitar-se a la recuperació de l'impost de successions, sinó també a ampliar-ho amb mesures de lluita contra el frau fiscal. També la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha instat l'executiu a recuperar aquesta taxa, com va deixar entreveure el president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, aquest dissabte.

RedaccióActualitzat
L'impost de successions torna a l'escena política catalana. Poc menys d'un any després d'haver-se'n aprovat la supressió, el govern català estudia recuperar-lo per alleujar els comptes públics. El secretari general de CiU ho admetia per primera vegada en el programa "Parlament" quan confirmava que restaurar aquesta taxa és una possibilitat. També va indicar que aquesta seria una mesura temporal en el marc del paquet de les que encara s'hauran de prendre aquest any i el que ve.

En aquest context i en declaracions als periodistes durant l'assemblea de les Joventuts d'Esquerra Verda a Rubí, el líder d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat al govern català polítiques redistributives "que aportin diners per destinar-los a l'economia productiva". A banda de reclamar al govern d'Artur Mas la recuperació de l'impost de successions, l'ecosocialista també l'ha animat a trobar mecanismes de lluita contra el frau fiscal.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha instat la Generalitat a fixar un impost a la banca i recuperar el de successions i donacions. Ha recordat que els republicans ja ho van demanar al Parlament la setmana passada i ha recalcat que entre els dos impostos es podrien recaptar més de 800.000 milions d'euros. Per tot això, Simó ha considerat que CiU "ho té fàcil per prendre la determinació de recuperar-lo".



Anar al contingut