Merkel truca a Hollande per felicitar-lo i convidar-lo a Berlín (Foto: EFE)
Berlín

Merkel i Obama feliciten Hollande i s'afanyen a convidar-lo als seus països

Després dels resultats que han donat la victòria electoral al socialista François Hollande, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha trucat al guanyador per convidar-lo a visitar Berlín quan aquest assumeixi oficialment la presidència de la República. També ha fet el mateix el president dels Estats Units, Barack Obama.

RedaccióActualitzat
Una trucada probablement molt esperada i una invitació ràpida i directa és el que ha fet la cancellera alemanya, Angela Merkel, al guanyador de les eleccions presidencials franceses. L'objectiu: que Hollande visiti Berlín un cop assumeixi el seu càrrec, segons ha confirmat el portaveu del govern, Steffen Seibert.

La cap del govern alemany també ha expressat a Hollande les seves felicitacions per la victòria electoral i, segons ha afegit el mateix portaveu, tots dos polítics han coincidit en la voluntat comuna de tenir una fructífera i estreta cooperació.

També s'ha afanyat a felicitar Hollande per la victòria el president dels Estats Units, Barack Obama, qui l'ha convidat a visitar Washington aquest mateix mes de maig. Obama ha explicat que donarà la benvinguda al president francès en la propera cimera del G8 a Camp David i també en la cimera de l'OTAN que se celebrarà a Chicago a finals de mes, i li ha proposat una trobada a la Casa Blanca abans d'aquestes cites.



Anar al contingut