La Vil·la Urània, una torre amb un jardi noucentista i que era l'astrònom Josep Comas i Solà
La Vil·la Urània, una torre amb un jardi noucentista que va ser propietat de l'astrònom Josep Comas i Solà
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona suspèn l'enderrocament de la Vil·la Urània arran de l'oposició dels veïns

Després de la pressió dels veïns, l'Ajuntament de Barcelona ha suspès l'enderrocament de la Vil·la Urània, una torre amb un jardi noucentista situada al barri del Farró i que l'astrònom Josep Comas i Solà va cedir al consistori. L'Ajuntament reprendrà les negociacions amb els descendents del científic amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre el seu ús.

RedaccióActualitzat
L'oposició dels veïns, que s'han concentrat a primera hora a les portes d'aquest edifici emblemàtic en contra de l'enderrocament, ha aturat per ara la demolició.

L'astrònom Josep Comas i Solà, que va ser el primer director de l'Observatori Fabra, va cedir la finca a la ciutat de Barcelona amb la condició que es destinés a usos educatius i culturals. Durant anys ha estat una escola bressol. Però ara, l'ajuntament, que va comprar la finca del costat, volia tirar a terra els dos edificis per fer-hi un centre cívic.

El consistori parlarà amb els veïns i els familiars del científic per intentar arribar a un consens sobre l'ús de l'edifici, ja sigui per fer-hi equipaments educatius o perquè tingui finalitats socials.
Anar al contingut