Bilbao

Basagoiti dóna per acabat el pacte amb Patxi López i demana un avançament electoral

El president del PP basc, Antonio Basagoiti, dóna per esgotat el seu pacte amb els socialistes per governar el País Basc després de tres anys de mandat i demana a Patxi López un avançament electoral. Basagoiti ho ha dit en declaracions a Punto Radio, on ha explicat que encara no li ha comunicat aquesta decisió al lehendakari. Tot i la ruptura de l'acord per governar, Basagoiti diu que el PP continuarà "sent responsable" amb el govern basc fins que Patxi López convoqui eleccions.

RedaccióActualitzat
El cap de files del PP basc acusa el lehendakari de "plantejar coses inassumibles" per al PP, com ara els recuros d'inconstitucionalitat a les tisorade de Mariano Rajoy. A més, Basagoiti creu que al lehendakari "li està faltant la fermes amb l'esquerra abertzale".

El president del PP basc justifica d'aquesta manera la seva distància amb els socialistes bascos i dóna per feta la ruptura del pacte de govern, un trencament que, assegura, encara no ha comunicat ni al lehendakari Patxi López ni al president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Basagoiti reclama a Patxi López un avançament electoral, però també ha deixat clar que el seu partit continuarà "sent responsable" amb el govern basc fins que hi hagi eleccions. Les declaracions del líder del PP basc arriben quan falta tot just un any perquè acabi la legislatura.

El líder del PP basc considera que el pacte del seu partit i els socialistes bascos ha estat positiu "perquè ha portat el final de la crispació en la societat basca i ha contribuït al final d'ETA", però assegura que ara López defensa més els interessos de partit que de país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut