Mèrida

El president d'Extremadura diu a Trias que si té "collons" li digui "a la cara" que l'AVE a la regió és "una catàstrofe"

El president de la Junta d'Extremadura, el popular José Antonio Monago, s'ha dirigit a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per desafiar-lo a dir-li "a la cara", si té "collons", que l'AVE que passarà per la regió és "una catàstrofe", com va dir en una entrevista a Catalunya Informació aquest diumenge.

RedaccióActualitzat
Durant una roda de premsa, Monago ha respost sense pèls a la llengua les declaracions de Trias sobre aquesta infraestructura que impulsa el govern espanyol. S'ha ofert a convidar l'alcalde de Barcelona perquè "vingui en tren a Extremadura" des de Barcelona per repetir-l'hi directament a la cara. "I si no, vaig jo allà i que m'ho digui a mi a la cara".

El president extremeny ha recordat a l'alcalde de Barcelona que el tren d'alta velocitat passa per la regió però el que fa és comunicar les capitals espanyola i portuguesa: "Per alguns, l'única capital és Barcelona, però la capital a Espanya és Madrid, que es connectaria amb Lisboa" en AVE per, segons Monago, vertrebrar "la península Ibèrica".

El cap de l'executiu, a més, ha llegit en veu alta els articles 2, 38 i 138.2 de la Constitució Espanyola, que estableixen el principi de solidaritat dins del territori estatal i ha ironitzat amb la possibilitat d'enviar a Trias un exemplar de la Carta Magna "amb un pòstit i subratllat".

Monago ha afegit que els ciutadans extremenys estan "cansats" que, després de 36 anys de democràcia, encara se'ls donin "bofetades" de dirigents que "es creuen que són més que els altres quan són iguals que els altres", en referència als nacionalismes perifèrics. Per aquest motiu, el president ha exigit a Trias que demani disculpes "immediatament" als extremenys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut