Madrid

José Ignacio Goirigolzarri: l'experiència per treure Bankia de l'atzucac

Rodrigo Rato ha presentat la seva dimissió al capdavant de Bankia i l'ha acompanyada amb el nom d'un possible substitut: José Ignacio Goirigolzarri. Nascut a Bilbao el 1954, Goirigolzarri va desenvolupar part de la seva carrera al BBVA, entitat que va deixar el 2009 després de prejubilar-se amb la gens menyspreable suma de tres milions d'euros anuals.

RedaccióActualitzat
Aquesta suma no va deixar indiferent l'opinió pública, en un moment en què la crisi ja començava a deixar sentir els seus efectes.

José Ignacio Goirigolzarri és llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Deusto. Va entrar a treballar el 1978 al Banc Bilbao al departament de Planificació Estratègica. El 1988 va entrar a BBV-Holding i es va encarregar de la fusió del Banc Bilbao amb el Biscaia, i el 1990 és nomenat director general adjunt. Seus són èxits com la campanya del "Libretón", que van permetre aconseguir 750.000 clients nous i revitalitzar l'entitat. El 1992 es converteix en el director general del BBV.

Després de la fusió amb Argentaria, és nomenat membre del Comitè de Direcció de BBVA i responsable per l'Amèrica Llatina. En pocs anys escala més posicions. El 2001 es converteix en director i conseller delegat del grup BBVA, i en responsable de diferents departaments com Banca Minorista, l'E-Banking o Pensions.

Va mantenir el càrrec de conseller delegat fins a la seva prejubilació, el 2009. La seva gestió és un dels motius pels quals el BBVA ha aguantat la delicada situació actual sense necessitar injeccions de diner públic i sense fer cap ampliació de capital. Aquesta és una de les millors targetes de visita de José Ignacio Goirigolzarri, considerat un home amb una llarga experiència en el sector i capaç de reflotar una entitat amb problemes com és Bankia. De fet, segons el diari "Expansión", quan Goirigolzarri es va jubilar, es va començar a especular que el Banc d'Espanya el posaria al capdavant d'alguna caixa amb problemes, pla que s'hauria ajornat tres anys.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut