Actualitat

Kelme rescindeix el contracte de patrocini amb Oleguer per les declaracions sobre De Juana Chaos

L'empresa de roba i equipaments esportius Kelme ha comunicat que ha rescindit el contracte de patrocini que el vinculava amb el jugador del FC Barcelona Oleguer Presas Renom, per "les recents declaracions" fetes sobre el pres d'ETA José Ignacio de Juana Chaos. En un comunicat, Kelme, amb seu a Elx (Alacant), declara que "els motius d'aquesta rescissió són conseqüència de les recents declaracions del futbolista en diversos mitjans de comunicació".

Actualitzat

L'empresa indica que advoquen "per la defensa dels drets de la llibertat d'expressió i de lliure pensament" encara que afegeix que "la vinculació de Kelme amb el jugador es basava en criteris únicament i exclusivament esportius, per la qual cosa es va prendre la decisió de rescindir la relació contractual de forma unilateral".

Oleguer Presas va escriure un article d'opinió al diari basc "Berria" en el qual analitza la situació de vaga de fam de De Juana Chaos i afirma que "aquest estat de dret té molts espais foscos" i que hi troba certa "olor d'hipocresia". A l'article, titulat "Bona fe", el futbolista català compara la situació de l'etarra De Juana Chaos amb les de l'exguàrdia civil Enrique Rodríguez Galindo; Julen Elgorriaga, exgovernador civil de Guipúscoa; l'empresari Javier de la Rosa, i Rafael Vera, exsecretari d'estat, que van ser excarcerats per motius de salut sense haver complert les penes íntegrament.

Anar al contingut