Barcelona

La Seguretat Social detecta més de mil empreses fictícies, sobretot en la construcció i la missatgeria

En una reunió que s'ha fet aquest dimarts per coordinar les diverses administracions afectades en la lluita contra el frau, convocada pel subdelegat del govern espanyol a Barcelona, la Seguretat Social fa els primers passos per intensificar la lluita contra aquestes pràctiques. La Tresoreria de la Seguretat Social ha trobat mil empreses fictícies, des de l'any 2008, a les comarques de Barcelona.

RedaccióActualitzat
En una reunió que s'ha fet avui per coordinar les diverses administracions involucrades en la lluita contra el frau, convocada pel subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, s'ha posat de manifest que a les comarques de Barcelona hi ha almenys més de 1.000 empreses fictícies que s'utilitzen per defraudar a la Seguretat Social i que sumen uns 10.000 treballadors.

Des del mes de setembre passat s'han trobat 211 empreses fictícies on constaven uns 4.000 treballadors.

Ablanedo ha explicat que "s'ha instal·lat en certs sectors de la societat del món econòmic barceloní la percepció que si no es paga la Seguretat Social no passa res.

Nosaltres el que volem és acabar amb aquesta sensació d'impunitat que poden tenir determinats delinqüents i determinades persones. El que volem és que es tingui clar que estem combatent el frau a la Seguretat Social i que el perseguirem d'una manera cada vegada més intensa".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut