El desallotjament s'ha fet enmig d'un ampli dispositiu judicial
El desallotjament s'ha fet enmig d'un ampli dispositiu judicial
Barcelona

Una detinguda en el desallotjament de La Rimaia, un centre okupa en uns habitatges de luxe

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat avui dimecres al matí La Rimaia, un centre okupa instal·lat des de l'agost del 2010 en uns habitatges de luxe que estan buits des de fa quinze anys. L'operació ha començat poc després de dos quarts de set del matí i ha acabat amb la identificació de 14 persones, una de les quals ha estat detinguda. Un grup de joves s'ha concentrat al voltant d'aquest bloc de pisos de la ronda de Sant Pau de Barcelona per rebutjar el desallotjament.

RedaccióActualitzat
La policia ha desallotjat els okupes de La Rimaia, que des de l'agost del 2010 s'havien instal·lat en un bloc de pisos de luxe de Barcelona que està buit des de fa 15 anys. Els Mossos han fet catorze identificacions i han detingut una persona, una dona de 32 anys que hauria llançat objectes a la policia. Està acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i desobediència.

Els Mossos asseguren en un comunicat que han decomissat material "susceptible de ser utilitzat en actes de violència urbana", com cascos, bats de beisbol, elements d'autodefensa i protecció -com guants de boxa, espatlleres i genolleres. Diversos grups de persones s'han anat concentrant als voltants de l'edifici, situat a la confluència de la ronda de Sant Pau i l'avinguda Paral·lel, en suport dels okupes.

Els okupes es van instal·lar a l'edifici l'abril del 2010 després de forçar les portes d'accés. Van ser desallotjats poques setmanes després i van tornar-hi l'agost del mateix any per instal·lar-hi La Rimaia, un centre educatiu que la dècada passada estava a la Gran Via de Barcelona.


Anar al contingut