Una avioneta s'estavella al mar al golf de Roses
Imatge de les tasques de rescat de l'avioneta (Foto: ACN)
Golf de Roses

El fotògraf de l'avioneta estavellada al golf de Roses es troba en estat crític

Una avioneta s'ha estimbat aquest migdia al golf de Roses, a l'Alt Empordà. A més del pilot, que n'ha sortit amb contusions lleus, hi anava un fotògraf de 28 anys que han rescatat i traslladat a l'hospital Trueta de Girona, on està troba en estat crític.

RedaccióActualitzat
L'accident ha passat cap a la una del migdia, quan l'avioneta ha fet una maniobra estranya i ha caigut al mar, a 70 metres de la costa, mentre es realitzava un reportatge fotogràfic d'embarcacions recreatives.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha informat que hi ha en total dotze persones afectades: els dos ocupants de l'avioneta i deu persones més que eren a l'embarcació que l'aparell estava filmant i que ja ha estat remolcada fins a la costa.

A la zona s'hi han desplaçat efectius mèdics, dels Bombers i de Protecció Civil i s'ha decretat el pla d'emergències Aerocat en la seva fase de prealerta. També hi ha acudit un equip de psicòlegs per atendre els afectats que es trobaven a l'embarcació en el moment de l'accident i que han patit una crisi d'angoixa.

Encara es desconeixen les causes per les quals l'aparell ha caigut. Ara un expert en aviació civil s'encarregarà de determinar per qui motiu s'ha precipitat al mar. No obstant això, alguns testimonis han relatat que l'embarcació i l'avioneta estaven molt a prop i, durant la gravació, hi ha hagut un moment que la llanxa ha aixecat aigua al fer una maniobra al mar. Per aquest motiu, l'avioneta ha hagut de girar bruscament i una de les ales ha impactat contra l'aigua i ha caigut al mar.

Els mateixos testimonis han explicat que, en un primer moment, fins a tres persones que viatjaven a l'embarcació s'han llançat a l'aigua per intentar rescatar els dos ocupants. Colpejant el vidre de l'aeronau han aconseguit trencar-lo i el pilot ha pogut abandonar l'avioneta. En canvi, el fotògraf no n'ha pogut sortir.

L'aigua, que ha entrat pel forat de la finestra, ha fet que l'aeronau s'enfonsés completament. Quan han arribat els serveis d'emergències, s'ha aconseguit remolcar l'avioneta amb la mateixa embarcació. "Hi havia més de 20 persones estirant  la corda", ha relatat un treballador d'un dels hotels de la platja.

Un cop l'avioneta ha tornat a la superfície i l'han pogut acostar a la costa, els Bombers han tret el cos del jove i els serveis mèdics l'han reanimat sobre la sorra. El jove fotògraf hauria estat més de quinze minuts sota l'aigua.

Anar al contingut