Andreu Mas-Colell, al Parlament (Foto: ACN)
Mas-Colell manté la porta oberta a rescatar l'impost. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas-Colell no aclareix si recuperarà l'impost de successions

Ni sí ni no. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha eludit pronunciar-se sobre la possible recuperació de l'impost de successions. Mas-Colell ha defensat que l'executiu tenia raons per suprimir-lo, però ha afegit que no vol ser "dogmàtic" i es reserva les "opcions obertes" per si troba convenient reinstaurar-lo. Diversos dirigents de CiU s'han mostrat partidaris els últims dies de rescatar temporalment la taxa, per poder reduir el dèficit de 1.600 milions més.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia ha afirmat que el govern va suprimir l'impost de successions el 2011 "perquè era bo per moltes raons" i ha retret al tripartit que ho critiqués, quan també el govern d'esquerres hi va introduir bonificacions.

A partir d'aquí, el conseller ha remarcat que "la política fiscal és dinàmica i les situacions varien". "La prioritat és mantenir la qualitat de serveis públics. Si això demana alguna taxa selectiva i moderada; sempre serà millor que baixar la qualitat", ha conclòs.

El secretari general de CiU, Oriol Pujol, ja hi va obrir la porta el cap de setmana, però després va matisar que la decisió no estava presa i que era el govern d'Artur Mas qui s'hi havia de pronunciar.

Anar al contingut