Madrid

Els plans de Goirigolzarri passen per tancar oficines i vendre participacions industrials

Reduir despeses tancant oficines i recuperar inversions venent participacions industrials. Aquests són els dos eixos del pla estratègic del nou president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, per a l'entitat nacionalitzada. Goirigolzarri s'ha deixat veure aquest dijous a la seu que el banc té en una de les torres Kio de Madrid, segons han informat fonts de Bankia a Catalunya Ràdio. El pla de viabilitat, que li reclama el Banc d'Espanya, l'hauria d'aprovar al juny la junta d'accionistes.

RedaccióActualitzat
El pla de Goirigolzarri passarà per desprendre's d'oficines i vendre participacions industrials com les que té a Mapfre (15%), Iberdrola (5,4%) o IAG (12%).

Tot i això, el nou responsable del banc no les vol malvendre i segurament, segons fonts financeres, esperarà entre 6 mesos i 1 any abans de desinvertir, una opció que li hauria recomanat també el Banc d'Espanya, de cara a poder fer neteja dels actius immobiliaris dolents.

Goirigolzarri ha ant a treballar a la seu del passeig de La Castellana de Madrid l'endemà d'una nacionalització del grup financer que ha centrat la reunió, aquest dijous al matí, de la Comissió Delegada d'Afers Econòmics, encapçalada pel president espanyol, Mariano Rajoy.

El ministre Luis de Guindos traslladarà ara al PSOE els detalls d'aquest pla de salvament de Bankia i del nou decret del sistema financer que ha d'aprovar aquest divendres el Consell de Ministres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut