Els pagesos d'Albesa se sumen a les patrulles nocturnes per frenar els robatoris

Com ja han fet els agricultors dels municipis com Alcarràs o Gimenells, entre d'altres, els pagesos d'Albesa s'han sumat a les patrulles de vigilància nocturnes pels camins per combatre els robatori. I és que denuncien que només el cap de setmana passat hi va haver gairebé una desena de robatoris i els lladres es van arribar a emportar arbres acabats de plantar i també aspersors.

RedaccióActualitzat
En una de les finques, per exemple, van robar el cap de setmana passat 128 arbres, quan només feia vuit dies que el pagès els havia plantat. Els lladres van arrencar els arbres, que eren de nectarines, els van anar agrupant a una vora i després se'ls van endur en furgonetes.

En una altra finca es van emportar els aspersors, que ja s'han tornat a col·locar perquè el camp no es pot quedar sense regar. També es van emportar gasoil i altres productes, com pesticides, en una allau de robatoris que es van repetint periòdicament. Fins i tot han arribat a fer forats a les parets de les casetes per emportar-se el material de l'interior.

Aquests últims robatoris han estat els que han fet vessar el got i han portat els pagesos ha organitzar-se per fer patrulles noctures.

Cada nit, tres cotxes amb dues persones sortirar a recórrer els camins del terme municipal, una mesura que s'aplicarà, diuen, fins que constatin que els robatoris han baixat. Hi prendran part una cinquantena de pagesos que s'aniran alternant i també es faran al migdia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut