Els compromissaris d'Unió votant la gestió a mà alçada.
L'enfrontament entre Duran i Vila d'Abadal no s'ha reflectit en la votació.
Sitges

Els compromissaris d'Unió avalen el moment dolç del partit amb un suport del 96% a la gestió

Unió Democràtica certifica el seu moment dolç, amb presència en el govern de la Generalitat i a Madrid, amb un aval majoritari a la feina feta. El 95,95 dels compromissaris han votat a favor de l'informe de gestió presentat en el 25è Congrés de la formació. El partit, que encara el futur entre l'opció continuista de Josep Antoni Duran i Lleida i la renovadora de Josep Maria Vila d'Abadal, ha votat sense fissures. La gestió només ha recollit un 0,27% de vots en contra i 3,78% en blanc, entre ells el de Vila d'Abadal.

RedaccióActualitzat
Un 95,95% dels 1.116 compromissaris que assisteixen al congrés d'Unió han avalat la gestió de la formació. Només un 0,27% s'han abstingut, fet que evidencia el bon moment que viu la formació després d'haver fet la travessia del desert a l'oposició i haver recuperat el poder de la mà de la seva coalició amb Convergència.

UDC acapara ara la presidència del Parlament amb Núria de Gispert, la vicepresidència de la Generalitat, amb Joana Ortega, i la representació de CiU a Madrid, amb Josep Antoni Duran i Lleida.

De Gispert, Duran i el conseller Josep Maria Pelegrí han estat els encarregats de defensar la gestió del comitè de govern sortint.

Sense fissures

La votació no ha deixat entreveure el duel que es viurà aquest diumenge entre Duran i Lleida i Vila d'Abadal.

L'alcalde de Vic i aspirant a presidir el partit, Josep Maria Vila d'Abadal, es troba entre el 3,78% dels compromissaris que s'ha abstingut. El rival de Duran i Lleida argumenta que tot i no compartir la part nacional, sí està d'acord amb la vessant social i la gestió al capdavant de la Generalitat del partit. Vila d'Abadal argumenta que si hagués votat en contra, s'hauria entès com una qüestió merament personal.

Els compromissaris han votat a mà alçada i l'organització no ha donat la xifra total de persones que ha votat a cada opció. Només s'ha donat a conèixer el percentatge.
Anar al contingut