Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu
Vila d'Abadal ha confirmat que no repetirà a les llistes de CiU.
Sitges

Vila d'Abadal insisteix en la independència i les propostes de renovació en el seu discurs de candidat

Independència per al país i renovació per al partit. Aquesta és la fórmula de la candidatura de Josep Maria Vila d'Abadal per presidir Unió Democràtica. L'alcalde de Vic l'ha esbossat en un breu discurs davant els compromissaris en què ha deixat clar que no hi ha "cap altra sortida que assolir la independència total". En clau internet, Vila d'Abadal ha fet una crida a rentar la cara al partit, renovant la cúpula, limitant els mandats i establint mecanismes que acostin la formació a la ciutadania. A més, proposa llistes obertes i separar el partit del govern.

RedaccióActualitzat
El sobiranista Josep Maria Vila d'Abadal s'ha presentat com el candidat del canvi i de la regeneració de la formació democratacristiana, però bona part del seu discurs ha estat centrat en el futur del país.

L'alcalde de Vic no s'ha amagat del seu discurs independentista. Vila d'Abadal, fill d'un dels fundadors del partit, ha recorregut precisament a l'esperit fundacional d'Unió l'any 1931 per reivindicar la sobirania de Catalunya.

Vila d'Abadal també s'ha referit a l'actualitat per justificar les aspiracions de sobirania. El candidat recorda que "a la manifestació del 10 de juliol la gent va cridar independència". A més, com a president del l'Associació de Municipis per la Independència, ha explicat que ja hi ha 450 municipis adherits. Vila d'Abadal considera que la societat vol que "ens posicionem" i creu que Unió no pot quedar al marge.

Tot i que no vol renunciar a la solidaritat ni a les bones relacions amb Espanya, Vila d'Abadal ha afirmat que l'estat "ens ofega econòmicament" i fa una "ingerència constant a les competències". En aquesta llista de greuges, Vila d'Abadal ha col·locat el que qualifica d'"agressions constants a la llengua i al model educatiu".

Per tot plegat, el candidat sobiranista assegura que no queda "cap altra sortida que assolir la independència total". Però alerta que l'anhel d'independència no pot ser una utopia ni generar frustració.

Aires nous als partit

Al marge de la revindicació de l'independentisme, Vila d'Abadal ha parlat en clau interna de partit. El candidat ha dibuixat una UDC amb aires renovats. L'alcalde Vic ha demanat escoltar més la societat i ha dit que s'ha d'accelerar el relleu dels quadres de la formació per donar pas als joves. Per fer-ho, proposa la limitació de mandats.

L'alcalde de Vic també ha posat sobre la taula la dicotomia entre partit i govern i ha demanat que la relació entre tots dos elements ha de quedar força més clara. El candidat proposa separa directament els càrrecs en un lloc i altre. A més, defensa que hi hagi llistes obertes per poder votar persones als càrrecs del comitè.

Finalment, Vila d'Abadal ha demanat acostar-se a les bases perquè Unió creixi i agafi força territorial.
Anar al contingut