Barcelona

El Grup de Peatges demana a Foment que apliqui bonificacions per a les autopistes estatals

La Generalitat demanarà al Ministeri de Foment que també apliqui bonificacions a les autopistes de titularitat estatal, a l'AP7 i a l'AP2, igual com el govern aplica a les vies de pagament catalanes per als usuaris habituals. És la principal conclusió del grup de treball per a la reordenació del sistema de peatges que s'ha reunit durant més de cinc hores.

RedaccióActualitzat
Aquests descomptes suposen, segons la Generalitat, un estalvi individual de 194 euros de mitjana anual i se'n beneficien un 33% dels usuaris.

La reunió, la primera que es fa després del moviment "No vull pagar", ha servit per obrir el debat sobre el model de finançament. El Ministeri de Foment, però, i malgrat estar convidat a formar part d'aquest grup de treball, ha declinat la invitació.

Pròxima reunió, d'aquí uns mesos

El Grup de Peatges, format per representants del govern, de la societat civil, grups parlamentaris, agents socials i concessionàries, es tornarà a reunir d'aquí uns mesos.

La convocatòria del grup rau en la campanya ciutadana #novullpagar, que ha rebut el suport de partits polítics com Esquerra i Solidaritat i que fa setmanes que fa una crida a la societat civil perquè no pagui els peatges, que considera que ja estan amortitzats.

Aquesta iniciativa va tenir especial rellevància l'1 de maig, quan es van fer concentracions a diversos peatges de les autopistes catalanes. Davant d'aquesta campanya, Recoder creu que el govern ha de garantir el compliment de la legalitat i insisteix en diverses ocasions que l'existència de peatges a Catalunya respon a la falta d'inversió de l'Estat i al dèficit d'infraestructures que això ha generat.

El Parlament va aprovar dimecres passat enviar al Congrés dels Diputats una proposició de llei que demana la creació d'un fons estatal per rescatar peatges, un text que ja va ser aprovat i enviat l'any 2004.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut