Sentmenat

Una gossera de caçadors il·legal manté una vintena de gossos lligats tot el dia i sense les mínimes atencions sanitàries

A Sentmenat hi ha una gossera de caçadors que ja va ser denunciada fa dos anys. Es tracta d'una instal·lació que no té les condicions sanitàries ni els permisos pertinents, i una vintena de gossos s'hi estan lligats tot el dia contravenint la llei de protecció dels animals.

RedaccióActualitzat
Organitzacions com Animal Rescue o Altarriba han denunciat una vintena de casos com aquest. La major part de les denúncies queden parades al Departament de Medi Ambient i prescriuen sense que s'arribin a sancionar.

És el cas de les dues naus de l'Estany denunciades per la Guàrdia Civil l'any 2010 per incomplir els requisits exigits per la llei a les gosseres esportives.

En aquell moment, el Departament de Medi Natural va anunciar que obria un expedient sancionador, però des de llavors no s'ha fet res. Ara anuncia que treballa en un nou reglament.

Josep Escorihuela, director general de Medi Natural i Biodiversitat, explica que el que tenen previst "és reglamentar-ho, desenvolupar el decret del 2008 per tal que compleixin tema sanitari, tema de salubritat i, sobretot, que tinguin unes condicions higièniques de benestar dels animals".

El president de la Federació Catalana de Caça, que és un dels propietaris dels gossos d'aquestes gosseres denunciades, assegura que els animals estan tractats com cal. Segons Paco Piera, "nosaltres ens els estimem molt, però entenem que hi ha gent que els tracta com a persones i creiem que als animals no se'ls ha d'humanitzar tant. Pensem que hi ha un excés de zel perquè hi ha gent que creu que un gos és més que una persona i això fa que hi hagi denúncies per un excés de zel o d'amor als animals".

Per la seva banda, Yolanda Valbuena, advocada d'Altarriba-CEPAC, diu que "el gos ha de tenir una vida de gos. Però la vida de gos no és estar lligat. I, a més a més, la llei no ho permet, els agradi o no els agradi, i nosaltres denunciem no perquè ens agradaria que el gos estigués en un sofà, perquè la llei no t'obliga a tenir-lo així. Nosaltres denunciem perquè la llei estipula una sèrie d'obligacions que ells no compleixen."

Els expedients prescrits es basen en la reglamentació actual i els denunciants els han enviat al síndic de greuges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut