Imatge d'una de les assembles que s'han celebrat a Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

Centenars de persones assisteixen a les assemblees del 15-M a la plaça de Catalunya

Centenars de persones han participat aquest dilluns en les assemblees convocades per diverses comissions, en els actes del primer aniversari del moviment del 15M. La plaça de Catalunya, de Barcelona s'ha convertit aquest dilluns en una àgora que ha recollit els greuges i les propostes dels "indignats" i on s'han plantejat alternatives per combatre les desigualtats.

RedaccióActualitzat
Crítiques al sistema financer, a la reforma laboral, a les retallades, sobretot sanitàries i educatives. Però també propostes per aconseguir un model social més equilibrat, basat, per exemple, en el cooperativisme i una democràcia més participativa. Fins i tot, l'assemblea de ciutadans constituents,ha proposat derogar l'actual Constitució i que el poble en redacti una altra.

Totes aquestes activitats s'hi han organitzat en el marc de l'anomenada Assemblea Permanent del Moviment del 15-M, que des de divendres passat i fins aquest 15 de maig serveix per revifar la flama del moviment social que va néixer fa un any.

Per aquest dimarts, els "indignats" han convocat diverses accions. El dia arrencarà a les 8 del matí, amb accions dels "iaioflautes" i la Plataforma de l'Habitatge a les places Urquinaona, Universitat i a l'Avinguda del Paral·lel. Les diferents concentracions emprendran una marxa cap a una seu bancària diferent per denunciar els desnonaments que duen a terme aquestes entitats per impagaments d'hipoteca i que amb la crisi tantes famílies han deixat al carrer.

A les nou un altre grup arrencarà des de la plaça de Catalunya per presentar a la Fiscalia Superior de Catalunya totes les signatures d'adhesions a la denúncia presentada el passat 21 de març on es demana al ministeri públic que obri diligències per un possible delicte relacionat amb l'article 542 del codi penal en l'àmbit de la gestió pública de la sanitat a Catalunya. A les deu, la comissió d'Ensenyament també planeja una representació que celebrarà un rèquiem per la mort del sistema públic d'educació.

El moviment 15-M ha convocat una trobada a les dues del migdia davant la seu del PP del carrer Urgell, molt a prop de la plaça Francesc Macià. Serà l'hora de dinar i per menjar han preparat una "carmanyolada". Des de la seu dels populars es dirigiran a les oficines centrals de la Caixa, a l'Avinguda Diagonal. Allà celebraran un "judici" de la gestió de les entitats bancàries, de la qual sospiten que "no ha estat tan innocent".

La jornada de lluita acabarà a la plaça de Catalunya, a on a les vuit de la tarda està prevista una assemblea sota la pregunta: "ens quedem?". El conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit aquest dilluns que respectarà l'acampada si dura només fins dimarts, tal com estava previst, si l'assemblea de dimarts vota per allargar-la, el conseller ha avançat que llavors "s'estudiarà què cal fer".

A Lleida, l'acampada podria fer-se indefinida

Una desena d'indignats han acampat a la plaça Víctor Siurana de Lleida. La intenció inicial era mantenir l'acampada fins aquest dimarts, quan es compleix un any del 15-M, però, si se sumen més "indignats", es podria convertir en indefinida.
Anar al contingut