París

François Hollande, investit president de França

François Hollande ja és president de la República Francesa. Aquest matí ha estat investit en un acte solemne al palau de l'Elisi. Hollande s'ha convertit així en el primer president socialista de França després de la victòria de Francois Mitterrand del 1981. La incògnita que s'ha d'aclarir ara és el nom del primer ministre, que segons les travesses serà l'alcalde de Nantes, Jean-Marc Ayrault. Una altra possibilitat, situada més a l'esquerra, seria l'actual primera secretària del Partit Socialista, Martine Aubry.

RedaccióActualitzat
Eren poc més de les 10.30 hores quan Nicolas Sarkozy ha passat el testimoni de la presidència francesa a Françoise Hollande. Hollande ha estampat la seva firma per acceptar el càrrec i ha rebut el collar de Gran Mestre de la Legió d'Honor, la màxima condecoració que atorga la República Francesa. Hollande ja era president de França. El primer socialista després que Mitterrand va deixar la presidència, ara fa 17 anys.

A continuació, Sarkozy, acompanyat de la ja també exprimera dama Carla Bruni, ha abandonat el palau de l'Elisi. I Hollande ha pronunciat el seu primer discurs com a president de la República. Unes primeres paraules sota l'ombra de l'estrenat càrrec que han mantingut la tònica que el va dur a guanyar les eleccions del 6 de maig. Hollande ha promès obrir una nova via a Europa, ha demanat la confiança de la societat francesa i ha promès dirigir un govern que governarà.

La primera prova de foc, però, la viurà ben aviat. Serà aquesta mateixa tarda, quan viatjarà a Alemanya per entrevistar-se amb la cancellera Angela Merkel, que fa uns dies ja va assegurar que, tot i les seves diferències ideològiques, el rebria amb els braços oberts. La trobada entre Merkel i Hollande oficialitzarà l'inici d'una nova etapa de l'eix francoalemany, que podria incloure més discordances que fins ara entre París i Berlín, sobretot pel que fa a les polítiques d'austeritat dins la zona euro.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut