Portada del llibre d'Eduard Biosca "Optimisme global"
Portada del llibre d'Eduard Biosca "Optimisme global"
Barcelona

"Optimisme global", de l'humorista Eduard Biosca, dóna 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat

L'optimisme global, que dóna títol al nou llibre d'Eduard Biosca, es basa en la constatació que fins ara l'evolució del món i de l'ésser humà ha estat sempre positiva. És a dir, vivim en un món cada vegada millor i només cal enfocar la realitat des d'una perspectiva correcta i àmplia, que ens proporcioni la dimensió adequada als problemes.

RedaccióActualitzat
Nascut a Terrassa (Barcelona) el 1965, Biosca és humorista, però aquest llibre l'ha escrit molt seriosament. A part de la seva faceta d'actor i guionista, ha dedicat tota la vida a discutir amb els pessimistes.

I és que, per Biosca, el futur de l'ésser humà no és tan dramàtic com es diu, sinó tot el contrari. Per això ha recopilat 100 arguments per rebatre els pessimistes, per tenir esperança en els humans i per ser més feliços amb els altres i amb nosaltres mateixos.

Seguint amb els raonaments de l'autor, molta gent que pensa que la persona optimista és la que només veu les coses bones de la vida (el got mig ple) i, per tant, acostuma a ser conformista, i que la pessimista és la que només veu les coses negatives (el got mig buit) i, per tant, sol ser crítica i inconformista.

"Optimisme global", editat en català per Angle Editorial, demostra que aquestes dues definicions són incorrectes. Ser optimista no significa tenir una visió positiva del present, sinó del futur. Si algú ens diu que creu que el món està molt malament, podem deduir que és una persona crítica, però no sabrem si és optimista o pessimista fins que no ens digui si creu que el món anirà a millor o a pitjor. Si creu que anirà a millor, és optimista. Si creu que anirà a pitjor, és pessimista.

A "Optimisme global" hi ha 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat. I la setmana vinent ja estarà a la venda.

Anar al contingut