Atenes

Grècia no aconsegueix pactar un govern de tecnòcrates i tornarà a fer eleccions

Evànguelos Venizelos, líder del socialdemòcrata Pasok, ha anunciat que Grècia celebrarà noves eleccions el proper mes de juny, ja que han fracassat tots els intents de formar un executiu de tecnòcrates després dels comicis del 6 de maig.

RedaccióActualitzat
Ja s'ha acabat, sense acord, la reunió del president grec amb els líders polítics per mirar de conformar un govern tècnic. Era el darrer intent des de les eleccions de fa una setmana.

Els diferents líders dels partits s'han acusat els uns als altres del fracàs de les negociacions. El dirigent de la formació conservadora Grecs Independents n'ha culpat el líder de Nova Democràcia, guanyador de les eleccions, assegurant que aquest exigia ser nomenat primer ministre. I el líder de l'Esquerra Democràtica ha acusat Syriza, que va quedar en segon lloc, de no voler entrar en un executiu juntament amb Nova Democràcia, amb el Pasok i amb el seu partit.

Dijous es reuneix un Parlament paralitzat que es constituirà per dissoldre's immediatament en un episodi polític que ja ha fet caure el valor de l'euro des que s'ha conegut el fracàs per estabilitzar Grècia.

Els mercats també han reaccionat i immediatament després de saber l'anunci del fracàs de les negociacions les borses han començat a caure. L'espanyola està perdent gairebé un 2%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut