Torres Baena en un moment de judici.
Torres Baena en un moment de judici.
Las Palmas de Gran Canaria

Torres Baena: "Mai no hauria permès sexe amb els alumnes"

Torres Baena, excampió nacional de karate, ha començat a declarar aquest matí en el judici que se segueix contra ell a l'Audiència de Girona per 36 delictes d'abús sexual, 13 de corrupció de menors i un de tinença il·lícita d'armes, en un dels processos més grans per pederàstia instruït fins ara a Espanya.

RedaccióActualitzat
En aquesta segona sessió de la vista oral, el tribunal ha anunciat a més que ha decidit que tot el judici es faci en audiència pública -excepte quan declarin menors d'edat-i amb presència física dels testimonis a la sala, tot i que es prendran mesures per evitar que hi hagi contacte visual entre ells i els processats.

Torres Baena, que s'enfronta amb una sol·licitud de condemna de 302 anys de presó, ha dit que "és mentida" que ell transmetés als seus alumnes que mantenir relacions sexuals millorés el rendiment esportiu o que seguir aquest tipus de pràctiques els ajudaria a ser" campions del món". "Això és absurd", ha manifestat.

També ha recalcat que ell mai va impartir als seus alumnes de karate xerrades de contingut moral o sexual, si bé ha reconegut -a preguntes del fiscal -que els sis testimonis sobre els quals ha estat interrogat abans que la sessió es suspengués per a un recés van visitar el seu xalet de Vargas, al sud-est de Gran Canària.

El fiscal del cas ha demanat a Torres Baena que expliqui com és possible que els nombrosos alumnes de la seva acadèmia que l'han denunciat relatin haver passat pel mateix tipus d'abusos sexuals a l'acadèmia. Ell ha replicat que això "potser tingui una explicació". "La donaré al seu moment", ha afegit.
Anar al contingut