Vehicles passant pel peatge d'Alella. (Foto: ACN)
Vehicles passant pel peatge d'Alella. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas demana que es paguin peatges a tot Espanya

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha reclamat aquest dimarts al govern de Mariano Rajoy que estengui a la resta de l'Estat els peatges de les autopistes que es paguen a Catalunya "i en altres països europeus", una mesura que hauria d'ajudar a contenir el dèficit públic. Mas ha fet aquesta reclamació el mateix dia que la Generalitat ha abordat el seu tercer pla d'ajustos per retallar 1.500 milions d'euros addicionals, que preveu la reducció de plantilles d'empreses públiques, privatitzacions de patrimoni de la Generalitat i noves taxes, com una matrícula en l'FP de grau superior.

RedaccióActualitzat
En aquest context, el president ha recordat que a principis d'aquest mes de maig va enviar una carta a Rajoy, en la qual abordava les queixes que existeixen a Catalunya pels nombrosos trams de peatges en les seves carreteres.

Mas creu que la solució no és l'eliminació de les barreres, sinó la seva extensió a tot Espanya: "Demanem al govern espanyol que si Catalunya té peatges, els tingui la resta de l'Estat". El president ha afegit que "el greuge el tenim amb l'estat espanyol" perquè a Europa també paguen aquestes taxes per la utilització de les seves carreteres.

"Si l'objectiu és que eliminem peatges, voldria dir que no els pagarà qui els utilitza (...) i que la construcció i manteniment d'aquestes carreteres aniria també a càrrec dels que no les utilitzen. Hem d'arribar al punt que les paguin també els pensionistes més pobres, igual que els que se'n van de cap de setmana?", ha reflexionat el president.

Precisament, per diumenge que ve la plataforma Prou Peatges ha convocat una segona jornada de protestes i ha fet una crida a no pagar en diverses barreres de les autopistes catalanes.

Anar al contingut