La directora de l'FMI, Christine Lagarde, en una imatge recent (Foto: Reuters)
La directora de l'FMI, Christine Lagarde, en una imatge recent (Foto: Reuters)
París

L'FMI diu que la sortida de Grècia de l'euro és una opció "que estem obligats a analitzar"

El Fons Monetari Internacional (FMI) també ha trencat el tabú d'una sortida de Grècia de l'euro. La directora de l'organisme, Christine Lagarde, ha assegurat que aquest via seria "extremadament costosa i amb grans riscos" però ha afegit que és una de les opcions que "estem obligats a analitzar tècnicament".

RedaccióActualitzat
Christine Lagarde ha afirmat en una entrevista al canal France 24 que no s'ha descartar aquesta opció. "Seria extremament costosa i presentaria grans riscos, però forma part de les opcions que estem obligats a analitzar tècnicament", ha explicat. 

D'aquesta manera s'ha afegit a les veus que han obert la porta a una eventual sortida de Grècia de la moneda única, com la Comissió Europea o el BCE. Lagarde ha advertit que no hi ha alternativa al programa de retallades imposat a Grècia, tot i que es poden renegociar algunes mesures perquè l'important és l'objectiu final.

La directora de l'FMI s'ha mostrat convençuda que Angela Merkel i François Hollande arribaran a un acord per combinar la reducció del dèficit amb les polítiques de creixement que, segons ella, són "indispensables per reduir el dèficit i permetre crear llocs de treball".  
Anar al contingut