Cassolada a les portes de la seu de La Caixa. (Foto: ACN)
La protesta s'ha batejat com a "caixarolada". (Foto: ACN)
Barcelona

Els Mossos desallotgen els "indignats" que acampaven davant la seu de La Caixa i n'identifiquen 51

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat el grup "d'indignats" del 15-M concentrats davant la seu de La Caixa, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, per passar-hi la segona nit. Després de dos dies de protestes davant de les oficines centrals de CaixaBank, la policia ha convidat la cinquantena de persones que hi quedaven a abandonar la concentració. Tenien la intenció de passar-hi la nit, tal com havien decidit en assemblea, però l'actuació policial no els ho ha permès. Els Mossos han identificat 51 persones i una ha estat detinguda perquè tenia requeriments judicials pendents.

RedaccióActualitzat
Aquest dimecres s'ha organitzat una cassolada ("caixarolada", tal com l'han batejada) que s'ha estès gairebé tot el dia i que es volia repetir aquest dijous en tres tandes: a les 9 del matí, una altra a les dues del migdia i una tercera les 7 de la tarda. Els actes reivindicatius s'han traduït en una llarga protesta sonora a les portes de la seu de La Caixa, mentre corejaven "No és una crisi, és una estafa", "Culpables" i "A tu també t'estafen", entre altres consignes. I és que el moviment té la mirada focalitzada en les entitats bancàries, a qui responsabilitzen de les desigualtats econòmiques i socials que es viuen arreu.

Després de la cassolada, alguns "indignats" han continuat a les portes de la seu bancària. La següent protesta sonora estava convocada per a les 7 de la tarda, però, durant tot el dia, una cinquantena de persones han continuat repicant olles i pals. Al vespre, s'hi han aplegat unes 200 persones, que han celebrat una assemblea envoltada d'un cordó policial dels antidisturbis.

Els concentrats, a més, han convertit simbòlicament l'entitat en les "torres Mordor", en referència a "El senyor dels anells", han intentat penjar un símbol de Sauron, el dolent de la pel·lícula, i titllen els Mossos d'Esquadra d'"orcs". Per Twitter, han fet circular les etiquetes #occupymordor i #caixarolada per explicar la protesta i recollir missatges contra l'entitat. Els "indignats" es plantegen ara allargar la protesta fins al 22 de maig, quan està convocada una vaga en el sector de l'educació.

A la plaça Catalunya aquest dimecres set vehicles dels serveis de neteja han esborrat l'últim rastre de l'acampada, que des del 12 de maig havia concentrat un altre cop el moviment dels "indignats". Així, doncs, la plaça ha recuperat el seu aspecte habitual.

Unes 600 persones van participar en l'assemblea dels "indignats" a la plaça Catalunya de Barcelona, dimarts a la nit, en què es va decidir continuar amb les mobilitzacions. Finalment, ningú no es va quedar a dormir allà, però aproximadament un centenar de persones es van desplaçar des de la plaça Catalunya fins a la part alta de la Diagonal per ajuntar-se amb les que estaven reunides davant la seu de La Caixa. Allà, van decidir tots pegats que aquest matí tallarien la Diagonal i farien una cassolada de protesta. I així ha estat.

A Madrid, els activistes van deixar la Puerta del Sol per fer una cassolada davant la borsa. La nit va acabar amb un detingut.
Anar al contingut