París

Manuel Valls, d'origen català, serà el ministre de l'Interior del nou govern francès

El nou govern francès comptarà amb un polític d'origen català. Manuel Valls, nascut a Barcelona, serà el nou ministre de l'Interior de l'executiu que encapçala Jean-Marc Ayrault. El seu nom ja apareixia a les travesses per ocupar el càrrec perquè era membre de l'equip de campanya de François Hollande. L'executiu, que és paritari, també inclou l'exprimer ministre Laurent Fabius al capdavant d'Exteriors i Pierre Moscovici com a ministre d'Economia i Finances. El cartipàs s'ha fet públic després d'una reunió de quatre hores a l'Elisi entre el president i el primer ministre.

RedaccióActualitzat
El corresponsal de TV3 a París, Toni Cruanyes, ha avançat en un tuit la tria de Valls, del qual ha destacat que és d'origen català, forma part de l'ala dreta del Partit Socialista i és seguidor del Barça.


Manuel Valls, que parla català, ha ascendit fins al ministeri després d'una dècada com a diputat a l'Assemblea Nacional i alcalde d'Évry. De mare suïssa, parla català i ha estat entrevistat en més d'una ocasió pels mitjans catalans.

El govern compta amb 34 membres, sense comptar el primer ministre. Altres noms destacats són Michel Sapin, com a titular de Treball, i Arnaud Montebourg, de l'ala esquerra del partit i antic rival d'Hollande a les primàries, com a responsable de la reindustrialització del país.

Hores abans, s'ha confirmat que la primera secretària dels socialistes francesos, Martine Aubry, ha quedat fora del govern d'Ayrault. Aubry, que va perdre les primàries al partit davant d'Hollande, ha anunciat que no en formaria part i que ho havia acordat així amb el seu rival i company de partit.

L'actual alcaldessa de Lilla, filla de l'expresident de la Comissió Europea Jacques Delors, impulsora de la jornada laboral de 35 hores i número 2 del govern de Lionel Jospin (1997-2002), ha assegurat que continuarà al capdavant del partit de cara a les eleccions legislatives del juny.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut