El nom de l'agència de qualificació Moody's.
Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals.
Madrid

Moody's degrada quatre autonomies i deixa Catalunya i Múrcia en "bo escombraries"

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha rebaixat la qualificació d'Extremadura, Andalusia, Múrcia i Catalunya, i ha situat les dues últimes en el "bo escombraries", a causa del seu "pobre comportament fiscal" el 2011 i a la "baixa probabilitat" que els respectius governs regionals compleixin amb els objectius fiscals marcats pel govern central per al 2012, segons ha informat l'agència en un comunicat.

RedaccióActualitzat
En concret, l'agència ha revisat en un esglaó la qualificació d'Extremadura, des d'A3 a Baa1, i en dos esglaons els d'Andalusia, des d'A3 a Baa2. Així mateix, situa a "bo escombraries" les notes de Múrcia, que baixa dos esglaons des de Baa2 a Ba1, i de Catalunya, que rebaixa des de Baa3 a Ba1.

Així mateix, Moody's ha confirmat la qualificació Ba2 de Castella-la Manxa i Ba3 de València, perquè ja es troben en el grau anomenat' "bo escombraries" i davant del significatiu suport de liquiditat de l'executiu central.

L'última vegada que l'agència va retallar la qualificació del deute sobirà espanyol va ser el 13 de febrer, quan la va situar a A3 amb perspectiva "negativa".
Anar al contingut