Barcelona

Mas-Colell diu que no hi ha decisió d'allargar cap retallada però que els plans d'ajustos són a 3 anys

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que els plans d'ajustament de la Generalitat que aquest dijous ha aprovat el govern espanyol no allarguen les retallades fins a l'any 2014, tot i que aixi ho recullen els documents.

RedaccióActualitzat
Andreu Mas-Colell ha assegurat que els plans econòmics financers presentats per les comunitats autònomes al govern espanyol s'han d'elaborar sempre amb un horitzó de 3 anys i que aquesta és la raó per la qual aquests documents recullen que els ajustaments previstos -com la retallada del 5% del sou dels treballadors públics- es mantindran fins al 2014. Segons ha explicat el conseller d'Economia, aquests plans es fan a 3 anys "per no afectar la seva credibilitat", sota la "hipòtesi" que l'actual situació econòmica no millorarà, però sempre tenint en compte que són dinàmics, és a dir, que es poden anar modificant en funció de l'evolució econòmica cada any.

Mas-Colell ha afegit que "no hi ha ara cap decisió d'allargar cap retallada" i que, personalment, "confia" que el futur serà millor que el present.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut