Estats Units

Les accions de Facebook perden un 18,5% en els seus tres dies de cotització a la borsa

Les accions de Facebook no aixequen cap. Des de la seva sortida a borsa divendres, els seus títols han perdut prop d'un 18,5%. Aquest dimarts les accions de la xarxa social més gran del món han acabat la jornada amb una caiguda d'un 8,9% i dels seus 38 dòlars inicials han baixat fins els 31 dòlars.

RedaccióActualitzat
Els títols de la xarxa social de Mark Zuckerberg van començar a perdre valor dilluns, amb un retrocés d'un 11% i amb la venda de les accions a 34 dòlars.

Els analistes coincideixen a dir que les causes d'aquesta caiguda són que la xarxa social va incrementar un 25% el nombre de les accions que va treure al mercat, un total de 421 milions, així com el seu preu, que va elevar entre 34 i 38 dòlars, en comparació amb els entre 28 a 35 inicials, entre altres factors. Diversos analistes van fer públic que tres dels principals bancs implicats a la sortida a borsa de Facebook havien baixat les seves expectatives per als resultats de la xarxa social als mercats i van advertir alguns dels seus clients que els títols perdrien embranzida.

La xarxa social que connecta més de 900 milions de persones arreu del món va debutar a la borsa el 18 de maig després de recaptar almenys 16.000 milions de dòlars amb la seva oferta pública de venda d'accions, una xifra que podria arribar a augmentar fins als 18.400 milions en un mes si s'exerceixen les opcions per sobreassignació. Divendres va arribar a una demanda rècord de 567 milions d'accions intercanviades, molt per sobre del rècord previ de General Motors, amb 450 milions.

Enmig d'una gran expectació, els títols de Facebook es van començar a intercanviar divendres per 42,05 dòlars, un 11% per sobre dels 38 dòlars que es va fixar la seva sortida a la borsa, però després d'una jornada de molts alts i baixos van acabar amb una pujada mínima del 0,6%, fins als 38,23 dòlars. Aquesta baixada va ser conseqüència, en part, d'un error tècnic en el mercat Nasdaq, que va afavorir que hi hagués problemes en l'execució de les ordres de compravenda de les accions i que va fer que milers d'inversors no sabessin si s'havien executat o no les seves ordres.
Anar al contingut