Ginebra

Surt de Suïssa el primer avió solar en direcció a Madrid

El primer avió de la història que farà un vol de dia i de nit únicament alimentat per energia del sol, el "Solar Impulse", s'ha enlairat quan passaven cinc minuts d'un quart de nou del matí de l'aeroport militar de Payerne, prop de Ginebra. L'avió, que vola cap a Madrid, ha sortit amb més d'una hora i mitja de retard a causa de la intensa boirina, que s'ha dissipat amb els primers rajos de sol. L'avió arribarà a Madrid entre les dues i les tres de la matinada i es quedarà a terra fins dilluns vinent, quan marxarà cap a la destinació final, Rabat.

RedaccióActualitzat
Amb 12.000 plaques fotovoltaiques que li cobreixen les ales, el "Solar Impulse" té l'envergadura equivalent a la d'un Airbus A-340 (63 metres), però pesa només 1.600 quilos, com ara una furgoneta gran, i té una cabina per al pilot on amb prou feines cap una persona asseguda.

Durant el viatge, de 20 hores, l'avió recorrerà un total de 2.500 quilòmetres sense ni una gota de carburant i amb una emissió zero de CO2. Durant l'estada a Madrid, l'avió passarà verificacions tècniques i canviarà de pilot. A finals de juny, l'aparell tornarà a Madrid.

Els vols del "Solar Impulse" requereixen condicions meteorològiques molt específiques, de manera que no es pot preveure amb gaire anticipació la data dels vols. El d'aquest dijous s'emmarca en els preparatius per intentar fer la volta al món l'any 2014.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut