L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, el dia que l'entitat sortia a borsa. (Foto: Reuters)
L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, el dia que l'entitat sortia a borsa. (Foto: Reuters)
Madrid

Admeten a tràmit una querella de Manos Limpias contra Fernández Ordóñez, Rato i Blesa

El jutjat d'instrucció número 21 de Madrid ha admès a tràmit una querella contra el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i els expresidents de Bankia Rodrigo Rato i Caja Madrid Miguel Blesa, entre altres directius de caixes intervingudes. La querella, presentada pel col·lectiu Manos Limpias, apunta que el governador del Banc d'Espanya podria haver comès un delicte d'imprudència greu per mala supervisió d'entitats financeres, mentre que acusa els responsables de les caixes intervingudes de delicte societari i falsedat en document mercantil.

RedaccióActualitzat
Segons Manos Limpias, la manca de supervisió per part de Fernández Ordóñez "no només ha posat en greu risc el sistema econòmic financer", sinó que, a més, "ha causat perjudici a tercers i a l'erari públic i no ha protegit el bé jurídic". El sindicat creu que el governador del Banc d'Espanya no només hauria comès imprudència en el cas de Bankia, sinó també amb Caixa Castella-la Manxa (CCM) i la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), que també van haver de ser intervingudes.

UPyD també vol portar als tribunals els gestors de Bankia

D'altra banda, la portaveu d'Unió Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, ha anunciat que la formació portarà als tribunals els gestors de Bankia i també els qui els van nomenar perquè es puguin depurar responsabilitats penals per la situació a què ha arribat l'entitat.

Díez ha afegit que les explicacions polítiques són "imprescindibles", davant la negativa de PP i PSOE a impulsar una comissió d'investigació. En aquest sentit, ha apuntat que si el sistema financer espanyol està danyat no ha estat "simplement per uns mals gestors", sinó també perquè el PP i el PSOE "n'han estat còmplices" definint un model financer que permetia als partits fer "el que els donava la gana amb els diners de tots els espanyols".

Per la líder d'UPyD, el que ha passat amb les caixes d'estalvi espanyoles, especialment Bankia, suposa "una gran estafa política" i ha apuntat que mentre no es depurin responsabilitats no se sortirà de la situació de deteriorament econòmic.
Anar al contingut