Palma

Només un 8% dels alumnes demanen fer classe en castellà a les Balears, segons els sindicats

El procés d'inscripció, que permet per primer cop triar llengua a l'escola a les illes Balears, s'ha tancat i sembla que la proposta del govern del PP perquè tothom que ho vulgui pugui escolaritzar els seus fills en castellà ha estat acollida d'una manera molt tímida. A l'espera de les dades oficials del govern, el sindicat majoritari de l'ensenyament a les Illes assegura que només un 7,8% d'alumnes han demanat les classes en castellà i que hi ha moltes escoles sense cap petició.

RedaccióActualitzat
Ni les previsions més optimistes auguraven uns resultats tan contundents de suport a l'ensenyament en català a les Illes. Segons l'STEI, només un 7,8% de pares han triat la casella del castellà. És la mitjana de totes les Balears en ensenyament públic, tot i que són moltes les escoles que no han registrat cap petició.

A Manacor, només una petició, per exemple, i en moltes altres escoles la mitjana ha estat de tres a quatre demandes. Només en alguns centres de Calvià el resultat de sol·licituds entre les dues llengües ha estat similar, però el castellà ha estat més minoritari.

Alguns centres, a més, mostren incredulitat davant d'un altre anunci de la conselleria: voler donar l'opció de la tria a primer i segon de Primària. Els alumnes que han triat castellà rebran atenció individualitzada, com es fa amb els immigrants.

Fins a finals de juny, però, la conselleria no donarà les dades oficials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut