La Vall de Bianya treu matrícula d'honor en economia
El turisme és un dels sectors més forts a la Vall de Bianya.
Vall de Bianya

La situació econòmica de la Vall de Bianya és de matrícula d'honor

La Vall de Bianya ha obtingut la màxima puntuació en un estudi basat en l'oferta laboral i en altres indicadors econòmics, segons la web Geografía Operativa. El municipi acull 870 llocs de treball, 20 més que els habitants en edat de treballar. A més, un de cada tres té un contracte indefinit.

RedaccióActualitzat
L'èxit econòmic és, en part, gràcies a la indústria, ja que al terme municipal de la Vall de Bianya hi ha diverses plantes de producció de grans empreses farmacèutiques, alimentàries i de la metal·lúrgia. Però també hi destaca el sector turístic: hi ha vint allotjaments rurals, dues cases de colònies i un càmping. A més de deu restaurants i un comerç tradicional molt viu.

Pel que fa a l'administració, un altre dels indicadors que li donen bona nota és el baix nivell d'endeutament de l'ajuntament, que sempre ha estat molt prudent amb les inversions. L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, explica que el secret per aconseguir aquestes dades és simple: "De serveis mirem de tenir els que necessitem, compartir-los amb altres administracions i la clau sempre ha estat tenir el personal just."

Per tots aquests motius el municipi presenta una taxa d'atur molt baixa, un 6,5%, mentre que la mitjana a la província de Girona sobrepassa el 25%. Xifres que han portat els autors de l'estudi a donar la màxima puntuació a la Vall de Bianya


Anar al contingut