Madrid

Fernández Ordóñez voldria donar la seva versió però no ho farà per responsabilitat

L'encara governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, denuncia una campanya de desprestigi cap a la institució pel "cas Bankia", però assegura que per responsabilitat, perquè el govern l'hi ha demanat, no en parlarà públicament. Fernández Ordóñez compareix a la Comissió de Pressupostos al Senat l'endemà d'haver anunciat que deixarà el càrrec abans d'hora.

RedaccióActualitzat
El governador del Banc d'Espanya lamenta el que considera una campanya de desprestigi cap a la institució que ell dirigeix arran de la crisi de Bankia i de la situació financera espanyola. S'exculpa assegurant que el supervisor no ha estat el gestor de la crisi, però que ell en té una opinió i que li agradaria donar la seva versió. "És legítim que els ciutadans sàpiguen l'opinió del Banc d'Espanya".

Malgrat tot, Miguel Ángel Fernández Ordóñez diu que no parlarà i que ho farà per responsabilitat: "Crec que la meva responsabilitat en aquest moment és acceptar el que diu el govern. Podria fer una roda de premsa i explicar-ho, però em sembla que seria una irresponsabilitat. I estem en una situació molt seriosa, i qui porta les regnes és el govern. Per tant, se li ha de donar suport, tant si creiem que està equivocat com si no".

Preguntat sobre si se sent un cap de turc, l'encara governador del Banc d'Espanya ha dit que ell "no és el causant de tots els mals".

El governador del Banc d'Espanya accepta, doncs, que la majoria parlamentària que sustenta el govern espanyol no aprovi la seva compareixença al Congrés per explicar la situació financera. Una compareixença que ell mateix va demanar amb una carta a la presidenta de la Comissió d'Economia del Congrés.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut