El moviment 15-M denuncia càrregues policials pel 29-M.
El moviment 15-M denuncia càrregues policials pel 29-M.
Barcelona

La jutge decreta presó per a dos dels detinguts pels aldarulls del 29-M a Barcelona

La jutge de guàrdia de Barcelona ha decretat presó preventiva sense fiança per a dos dels cinc detinguts aquest dimarts pels disturbis durant la vaga general del 29-M a Barcelona. Estan acusats de provocar danys, agredir treballadors i robar productes d'un supermercat. Els altres tres detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, malgrat que la Fiscalia havia demanat pena de presó.

RedaccióActualitzat
Un dels joves que haurà d'entrar a presó té antecedents policials i va provocar danys als vehicles d'un taller, coaccionant l'amo del local perquè tanqués l'establiment. A més també va robar productes d'un supermercat i va provocar danys a diverses botigues, a la seu de Foment del Treball i a una entitat financera.

L'altre noi detingut hauria participat, segons els Mossos, en l'agressió d'un treballador de l'estació de Sants, buidant-li el contingut d'un extintor a sobre. També hauria agredit el propietari d'un taller mecànic del carrer Tarragona, a qui va provocar la perforació d'un timpà i cremades al coll. Aquest jove també té antecedents: havia estat detingut pel setge al Parlament el 15 de juny de l'any passat per agredir un diputat.

Després de les cinc detencions de dimarts, la policia ha arrestat entre aquest dimarts i aquest dimecres cinc persones més relacionades amb els aldarulls de la vaga general del 29-M a Barcelona. Sis dels deu detinguts apareixien al web de delació de la Generalitat perquè la població pogués identificar-los. L'última detenció s'ha practicat aquest dimecres a la tarda i eleva a 100 el nombre de persones detingudes.

A part d'aquestes dues persones que han ingressat a la presó, fins ara quatre persones havien ingressat a presó per ordre judicial pels incidents de la jornada de vaga general. Tots ells es troben ja en llibertat amb la prohibició d'acudir a noves manifestacions mentre duri la instrucció.

Anar al contingut