Ciutat del Vaticà

El papa acusa els mitjans de comunicació de distorsionar la realitat del Vaticà

Benet XVI ha afirmat aquest dimecres que la detenció del seu majordom, Paolo Gabriele, pel robatori de documents reservats, li han produït "tristesa" i que alguns mitjans de comunicació han ofert una imatge de la Santa Seu que distorsionen la realitat del Vaticà.

RedaccióActualitzat
El pontífex ha fet aquestes manifestacions davant els milers de persones que han assistit a la plaça de Sant Pere del Vaticà a l'audiència pública dels dimecres. Sense citar directament la detenció del seu assistent de cambra pel robatori i filtració de documents reservats enviats a Benet XVI i al seu secretari, Georg Gänswein, el papa ha declarat que el que ha passat "ha omplert de tristesa" el seu cor, però que mai ha dubtat que, tot i les proves, les dificultats i les debilitats, "el Senyor abandoni la seva Església ".

"S'han multiplicat, no obstant, deduccions amplificades per alguns mitjans de comunicació, del tot gratuïtes i que han anat més enllà dels fets, oferint una imatge de la Santa Seu que no es correspon amb la realitat ", ha afirmat Benet XVI.

El pontífex ha agregat que, "per tot això", renova la seva "confiança" en tots aquells que amb fidelitat i en silenci l'ajuden en el seu magisteri, començant pels seus més estrets col·laboradors.

El 24 de maig va ser detingut per la Gendarmeria Vaticana el majordom del papa, Paolo Gabriele. Els agents van trobar al seu domicili documents reservats, molts dels quals han estat filtrats a la premsa i publicats al llibre "Sua Santita", de l'italià Gianluigi Nuzzi.

Fins ara l'única persona acusada formalment és Gabriele, per robatori amb agreujant segons ha declarat aquest dimarts el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, que ha negat que cinc cardenals estiguin sent investigats.

Gabriele és en una sala de màxima seguretat del Vaticà i, segons Lombardi, està decidit a col·laborar amb la justícia, tot i que encara no l'ha interrogat el jutge instructor, Piero Bonet.

Lombardi, a més, ha assenyalat que el papa pateix "un dolor particular", ja que s'ha de tenir en compte que es tracta del seu assistent de cambra, "una persona molt propera a ell, estimada i respectada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut