Un nen amb ulleres de sol (Foto: Reuters)
Un nen amb ulleres de sol (Foto: Reuters)
Barcelona

No dur ulleres de sol pot perjudicar la vista dels nens petits

Els rajos ultraviolats són molt nocius per a la vista dels més petits i per això els experts aconsellen una bona protecció ocular des de la infància. No protegir adequadament els ulls dels nens pot comportar, a curt termini, conjuntivitis i altres patologies oculars.

Catalunya RàdioActualitzat
El 98% dels nens no porten mai ulleres de sol. Els rajos ultraviolats són molt nocius per a la vista dels més petits i per això els experts aconsellen una bona protecció ocular des de la infància. No protegir adequadament els ulls dels nens pot comportar, a curt termini, conjuntivitis i altres patologies oculars. Fabio Delgado, del Col·legi Oficial d'Òptics i Optometristes de Catalunya, alerta que els nens tenen les pupil·les més grans que els adults, i que per això és necessari vigilar més.

Els rajos ultraviolats tenen un efecte perjudicial acumulatiu, que amb els anys es pot traduir en problemes de visió com les cataractes o les cremades agudes en la retina, i és la primera causa de ceguesa irreversible. Els especialistes recomanen triar un filtre adequat perquè protegeixi la vista, però alerten que només el 17% de les ulleres de sol que es venen a l'estat espanyol són de centres òptics especialitzats. També han destacat la importància d'utilitzar muntures adaptades al nen, perquè, si no, se'n cansarà i se les traurà.

Anar al contingut