Equips d'emergència a l'estació de tren de Castelldefels el dia de l'accident (Foto: EFE)
Equips d'emergència a l'estació de tren de Castelldefels el dia de l'accident (Foto: EFE)
Gavà

Tornen a arxivar la causa per l'atropellament de tren de la nit de Sant Joan del 2010 a Castelldefels

La magistrada considera que no hi ha proves que certifiquin que es va incomplir el reglament ni les normes bàsiques del trànsit ferroviari i atribueix el tràgic accident, en què van morir 12 persones, a la negligència de les víctimes en creuar les vies. Els familiars ja han anunciat que tornaran a recórrer la resolució.

RedaccióActualitzat
La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Gavà ha tornat a acordar l'arxivament provisional de la causa per l'atropellament de tren durant la nit de Sant Joan del 2010, en què 12 joves van morir en creuar les vies a l'estació de Castelldefels.

La magistrada només observa negligència per part de les víctimes, i diu que no es van incomplir els reglaments. Ressalta que els passos habilitats per arribar a l'andana oposada estaven oberts i que "el que no era previsible" és que els passatgers del tren creuessin per les vies.

Aquesta resolució no és ferma i s'hi pot presentar recurs. A més, si apareguessin noves proves es podria sol·licitar-se la reobertura de la causa.

Els familiars de les víctimes ja han anunciat que tornaran a recórrer a l'Audiència de Barcelona, que mesos enrere ja va fer reobrir la investigació al jutjat de Gavà. També estan preparant una reclamació per la via civil en concepte d'indemnitzacions.

Anar al contingut