Brussel·les

Brussel·les i França aposten per recapitalitzar la banca sense passar pels Estats

La Comissió Europea insisteix en la possibilitat d'una unió bancària que permeti la injecció directa de diners als bancs.

RedaccióActualitzat
El vicepresident de la Comissió Europea i comissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha reconegut que, actualment, des del Fons de Rescat Europeu no es poden injectar diners directament als bancs, sense que els Estats ho sol·licitin abans. La mesura suposaria un major control del sector per part del Banc Central Europeu, la creació d'un fons de garantia de dipòsits i d'un altre fons que pugui injectar diners directament als bancs sense haver de passar pels Estats. Tot i això, ha afegit que hi ha la voluntat d'incloure aquesta opció en els plans que hi ha en marxa per crear la unió bancària.

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha advertit, però, que en qualsevol cas no s'aconseguirà fins a finals d'any. i ha afegit "Però, mentrestant, hem de tractar amb problemes bancaris a molts dels països membres. I aquests problemes immediats són els que hem de resoldre de la mà dels països membres."

La idea no agrada a Alemanya però és, precisament, l'opció preferida pel govern de Rajoy, i ara també, oficialment, la del comissari econòmic. Olli Rehn ho ha dit després de reunir-se amb el ministre de Finances francès, que també s'ha mostrat partidari que la banca europea pugui recórrer al fons de rescat per recapitalitzar-se. "Aquesta necessitat de recapitalització directa de bancs a través del Mede és un tema fonamental. Espero que estigui a la taula del Consell Europeu del 28 i 29 de juny ", ha dit el ministre francès.

Tots dos han admès que és una solució que no inclouen els tractats europeus, però consideren que s'ha d'avançar en aquesta direcció per crear una integració bancària europea.

Fins i tot Putin ha reconegut que la crisi de l'eurozona afecta Rússia i s'ha mostrat convençut que Europa serà capaç de superar-la.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut