Madrid

Montoro diu que "els homes de negre no vindran a Espanya" perquè no és "rescatable"

El ministre creu que Espanya "no és rescatable" i que necessita "més Europa". Pel que fa a la prima de risc, ha dit que el fet que sigui tan elevada només vol dir que Espanya "no té oberta la porta dels mercats". També ha desmentit que les entitats financeres necessitin molt diners per recapitalitzar-se.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que "els homes de negre no vindran a Espanya" perquè no és "rescatable" i el que necessita no és un rescat, sinó "més Europa". Montoro ha explicat que Alemanya no ha demanat a Espanya que demani el rescat sinó que "fem els deures a casa". Així, ha advertit: "El que nosaltres els demanem, no només a Alemanya, sinó als països del club de l'euro, és que fem més Europa, sense oblidar-nos, però, de fer la nostra feina a casa".

Montoro ha insistit, en declaracions a Onda Cero, que els creditors no volen que Espanyi caigui perquè volen cobrar. El ministre ha dit que el problema d'Espanya és, precisament, el seu deute extern, que ha de refinançar-se per evitar que el país caigui i  hagi d'afrontar "cancel·lacions extremes i exagerades".

En la mateixa línia, el ministre ha explicat que una prima de risc tan elevada com l'espanyola el que realment diu és que Espanya "no té oberta la porta dels mercats", que al mateix temps són els creditors del país. "La prima de risc és una manera de pressionar i se'ns insisteix que fem a Espanya les reformes al més aviat possible per tornar als mercats". I és que, pel ministre, Espanya ha de fer els deures per pagar el deute.

En qualsevol cas, el titular d'Hisenda ha assegurat que la clau perquè Espanya pugui accedir als mercats també la tenen les institucions i les autoritats europees, que també han de fer reformes i pronunciar-se "cada cop amb més claredat", sobre la viabilitat de l'euro perquè "està en joc el seu futur". Per això, ha fet una crida a la diligència, a la responsabilitat i, fins i tot, a assumir riscos polítics.

El ministre d'Hisenda ha afirmat també que la posada en marxa de la unió bancària europea ha de solucionar-se aviat per arribar ben madura a la cimera europea de finals de juny.

D'altra banda, Montoro ha assegurat que els diners que necessiten les entitats financeres per recapitalitzar-se no suposen "ni una quantitat excessiva ni molt alta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut