Estudiants de segon d'Arquitectura fent un examen
Estudiants de segon d'Arquitectura fent un examen
Barcelona

L'Escola d'Arquitectura de la UPC a Barcelona aprova bloquejar el sistema de notes

Si no es tanquen les actes amb les avaluacions, no es poden fer les noves matricules del curs que ve. La direcció de l'ETSAB ha aprovat la proposta després que els alumnes la ratifiquessin en referèndum. Es tracta d'una mesura de pressió contra el decret de retallades en educació del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
Els alumnes i professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona, fa unes quantes setmanes que protesten contra l'augment de taxes, l'acomiadament de professors associats i l'enduriment de la política de beques.

Una de les accions que s'havien plantejat era no tancar les actes d'avaluació d'aquest curs en el sistema informàtic, impedint així les noves matriculacions i, per tant, el cobrament de les taxes. La Junta de l'Escola Superior d'Arquitectura ho ha aprovat aquest dimecres, com una mesura de força per exigir la derogació del decret de retallades en educació.

Es tracta, com diu l'estudiant Martí Obiols, de "bloquejar el sistema d'una forma intel·ligent". L'objectiu és, segons explica aquest alumne, que el sistema "no torni a arrencar amb normalitat al setembre".

La proposta es va votar en referèndum. El 83% dels alumnes que hi van participar va votar a favor de mantenir obertes les actes; també una tercera part dels professors van donar-los suport.

Abans que la Junta aprovés la mesura, el rector, Antoni Giró, va assegurar que es garantiria l'avaluació de tots els alumnes: "Aquí hem de tenir en compte el dret dels estudiants que s'han examinat."
Anar al contingut