Científics adverteixen que la Terra podria patir un col·lapse en poc més d'una dècada

Una vintena de científics americans i europeus adverteixen que en poc més d'una dècada la Terra podria patir un col·lapse irreversible. Entre les causes principals, destaquen el brutal creixement de la població, la destrucció dels ecosistemes naturals i el canvi climàtic.

RedaccióActualitzat
Una vintena de científics americans i europeus adverteixen que en poc més d'una dècada la Terra podria patir un col·lapse irreversible. En un article publicat a la revista "Nature", aquest grup d'experts diuen que, si no es prenen mesures ens espera un panorama desolador, que inclou falta d'aliments, d'aigua potable, sequeres extremes, extinció d'espècies i migracions massives de gent en busca de supervivència.

Entre les causes principals, destaquen el brutal creixement de la població, la destrucció dels ecosistemes naturals i el canvi climàtic.

La terra ha patit cinc grans episodis d'extincions massives associats als canvis climàtics, que han canviat les característiques de tot el planeta. L'últim fa 14 Mil anys. Des de llavors, s'ha mantingut més o menys estable. Però segons aquests càlculs, d'aquí poc més d'una dècada haurem destruït la meitat dels hàbitats naturals mundials.

Per evitar-ho, proposen frenar el creixement de la població, reduir l'ús d'energia per càpita en els països del primer món i intentar protegir les zones verges de la Terra.

L'equip encarregat d'elaborar aquesta informació prové, entre altres, de les universitats de Berkeley, Stanford - als Estats Units-, de la Universitat de Nou Mèxic i del Consell Superior d'Investigacions Científiques espanyol.

Anar al contingut