Imatge del muntatge del claustre de Palamós del 1959 (foto:ACN)
Imatge del muntatge del claustre de Palamós del 1959 (foto:ACN)
Palamós

El veredicte sobre l'autenticitat del claustre d'una mansió de Palamós trigarà uns dies

Els tècnics de la Generalitat han de determinar si es tracta d'una obra romànica, en contra del que assegura la propietat de la mansió on es va col·locar.

RedaccióActualitzat
Els tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat han visitat aquest dijous el claustre romànic trobat a l'interior d'una finca particular de Palamós per tal de determinar-ne l'autenticitat. El veredicte, però, no arribarà fins d'aquí a uns quants dies, segons fonts de Cultura. Un arquitecte i dos arqueòlegs analitzaran les fotos i mesures preses a l'obra, així com la documentació que els han de fer arribar els propietaris.

Els tècnics han pogut entrar a la finca davant la sol·licitud realitzada des de la Generalitat per elaborar un informe patrimonial. Cal dir que prèviament els propietaris de la finca havien rebut diverses cartes per part de la conselleria, segons ha declarat el director del Patrimoni català, Joan Pluma, per sol·licitar que es permetés l'accés dels tècnics. Els propietaris no es van pronunciar, per la qual cosa s'havia informat del cas la fiscalia de Girona.

El departament de Cultura del govern català ha declarat que els experts analitzaran la construcció per determinar si es tracta d'una peça romànica, tal com sospita el professor de la Universitat de Girona, Gerardo Boto, que va descobrir aquesta construcció. Amb les dades que s'obtindran, s'estudiarà si es tracta d'una obra de procedència castellana que entroncaria amb altres de similars com el monestir de Silos a Burgos.

Els propietaris de la finca Mas del Vent, però, han fet un comunicat on posen en dubte l'autenticitat del monument i expliquen que va ser adquirit a Madrid quan es trobava en un magatzem i estava desmuntat i asseguren que hi ha imatges de 1959 sobre el muntatge del claustre "a disposició pública" a l'Arxiu Municipal de Palamós. En aquest comunicat també informen que els mitjans de comunicació han sigut convidats a visitar la finca aquest divendres.
Anar al contingut