Palamós

El claustre privat de Palamós es mostra als mitjans de comunicació

El desgast de la pedra i un emblema heràldic en forma de castell, claus per determinar si és una peça romànica autèntica del segle XII.

TV3/RedaccióActualitzat
La societat propietària de la finca de Palamós on hi ha un claustre sense catalogar que podria ser romànic l'ha mostrat als mitjans de comunicació aquest divendres. De moment es desconeix si és una peça romànica autèntica. Cal esperar el resultat de l'estudi que està fent la Generalitat.

Els tècnics del Departament de Cultura el van visitar aquest dijous, però ja van avisar que s'haurà esperar uns dies per saber si és autèntic. Un arquitecte i dos arqueòlegs analitzaran les fotos i mesures preses a l'obra, així com la documentació que els han de fer arribar els propietaris.

El claustre es va comprar a Madrid i el 1959 es va muntar, peça per peça, al jardí de la finca. En el cas que fos autèntic, que no és l'opinió dels propietaris, podria ser del segle XII i originari de Castella. És el que podria indicar un emblema heràldic en forma de castell i que representa la corona de Castella.

El professor universitari que el va descobrir està convençut que és una construcció autèntica del segle XII. El professor d'història de l'art de la Universitat de Girona (UdG) Gerardo Boto, que va descobrir-lo a través d'una revista francesa de decoració, també ha pogut visitar-lo aquest divendres per primera vegada.

Tot i que Boto espera saber el resultat dels tècnics del la Generalitat, que estudien entre altres qüestions el desgast de la pedra, admet que, per ell, l'antiguitat de la peça no admet dubtes.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut