Roda de Barà

Luis del Olmo obre a Roda de Barà el primer museu dedicat a la ràdio a Catalunya

El periodista Luis del Olmo ha impulsat l'obertura d'un espai a Roda de Barà amb més de 150 aparells de la seva col·lecció privada.

RedaccióActualitzat
La ràdio fa anys i panys que és testimoni de la història d'aquest país i, malgrat els avenços tecnològics, rara és la casa que no compta amb un d'aquests aparells. Fins ara, ningú a Catalunya havia pensat a dedicar-hi un museu però una de les seves veus més emblemàtiques, el periodista Luis del Olmo, hi ha posat remei.

Roda de Barà, d'on Del Olmo és fill adoptiu, ha inaugurat aquest dissabte un museu amb més de 150 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, amb peces des de finals del segle XIX fins a principis de la dècada dels 60.

Tots els aparells pertanyen a la col·lecció privada de Del Olmo, peces que el periodista ha cedit a l'ajuntament per a la creació d'aquest espai, ubicat al Centre Cívic del Roc de Sant Gaietà.

Aquest és el primer museu de la ràdio que s'obre a Catalunya, i el segon a l'estat espanyol, després que l'any 2003 el mateix Luis del Olmo n'havia obert un altre a Ponferrada.

El museu tindrà obertes les portes al públic de forma gratuïta durant tot el cap de setmana.

Anar al contingut