Castellet i la Gornal

Controlat l'incendi que ha cremat 636 hectàrees entre el Penedès i el Garraf

De la superfície calcinada, 450 hectàrees són del Parc Natural del Foix. Els bombers, que l'han donat per controlat a les 6 de la tarda, hi mantindran tota la nit un dispositiu preventiu. Els més de 300 desallotjats de Canyelles han pogut tornar a casa i no s'han hagut de lamentar danys materials.

RedaccióActualitzat
Els bombers han pogut controlar a les 6 de la tarda l'incendi forestal que des de dimarts crema al Parc Natural del Foix, entre els municipis de Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès, i Vilanova i la Geltrú i Canyelles, al Garraf. El foc ha calcinat 636 hectàrees de bosc i matoll, 450 de les quals són del Parc Natural del Foix, una zona de gran valor ecològic que ja havia estat castigada, fa anys, per altres incendis.

Una quarantena de dotacions terrestres dels bombers i sis mitjans aeris han treballat aquest dimecres a la tarda en l'extinció de l'incendi, complicada en alguns moments per la força de la marinada. Aquest vent, però, ha minvat i ja no hi ha perill que en revifi algun punt calent. A la nit, només quedaran a la zona vuit dotacions terrestres fent-hi tasques de vigilància. La subdirectora general operativa dels Bombers, Anna Martín, ha explicat que, si la situació no varia, dijous al matí el foc es podria donar per extingit

L'incendi estava en fase de control des del matí, cosa que ha permès que els 300 veïns desallotjats de la urbanització Les Palmeres, de Canyelles, hagin pogut tornar a casa. Una seixantena de persones han passat la nit de dimarts a dimecres al Centre Multicultural de Canyelles i la resta, a cases de familiars.

A causa de l'incendi es manté tallada la carretera local BV-2115 entre Vilanova i Castellet, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

Després del foc que a mitjans de maig va cremar unes 3.000 hectàrees a la serra de Cardó, a la Ribera d'Ebre, aquest incendi és el més important de tota la primavera al Principat.

Es tem que hagi estat provocat

El foc va començar dimarts a dos quarts de cinc de la tarda al municipi penedesenc de Castellet i la Gornal. 
El conseller d'Interior Felip Puig va assegurar des del comandament central instal·lat al càmping Vilanova Park que "la hipòtesi més probable" és que el foc fos "provocat", perquè va començar al costat de la carretera, en dos focus separats per només 300 metres.

Puig va recordar que l'estiu es presenta "complicat" perquè venim de "l'hivern més sec en 40 anys" i de les gelades "més fortes i prolongades dels últims 60 anys".

Els usuaris del 324.cat van difondre imatges de l'incendi a Twitter amb l'etiqueta #fotos324 i també a través d'Elmeu324.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut